Haftasonuna Giris ve The Away Days Yazisi


1- Cuma sabahı gülümseyerek uyanılır. Yağmur diye çamur yağsa da, metrobüsteki adamla burun mesafesinde yolculuk etseniz de bugün Cuma'dır, o yüzden "Estağfurullah" lar, "önden siz buyrun" lar "aa rica ederim" ler falan daha çok kullanılır, kulağa daha hoş gelir.
buzzfeed.com
2- Çalışanların içini, Cuma günleri akşam saatlerinde tatlı bir telaş sarar. Pazartesi gününün yoğun karamsar hacmi nedeniyle hafta başı alelacele yapılan hafta sonu planları gözden geçirilir. Revizeler olasıdır. Zaten muhtemelen bir kaç kez daha değiştirilecekler ve yine muhtemelen çoğu yapılmayacaktır.
paulsizer.com
3- Havanın güzel olması bonusuyla "Bugün Cumaa, oleey" diye haykıran bünyeler  aşırı mutluluk ve enerjiden yerlerinde duramaz, gecelere akarlar ve büyüklerinin sözünü dinlemeyip alkolün yanında bol su içmediklerinden infilak ederler. Sonuç olarak Cumartesi'yi atlar direkt Pazar'ı yaşarlar. O haftasonu da yalan olur gider.

 


etsy.com
4- Internet sayfaları, dergi ve gazetelerdeki event haberleri Cuma'nın gelişiyle beraber tavan yapar.  İçlerinden en oluru bulunur, sevindirik olunur. Eğer "iş çıkışı uğrama" modeli uygulanacaksa yetişme maratonu başlar.
nelipotme.tumblr.com


5- Cuma günü, patronun yüzü bir başka güzeldir, sesi de çok tatlıdır, hayret daha önce fark edilmemiştir.

flicker
6-  Haftanın en güzel günü Cuma'dır. Cumartesi falan hikayedir. Neden? Çünkü koca hafta zafer kazanmış komutan edasıyla bitirilmiştir, nakavt edilmiştir. Ve Pazartesi'nin gelmesine-ohoo, daha çok var-dır.
 
buzzfeed
7- Cuma günü evdeysen eğer Cumartesi Günü'nü de efsane kılmak için ne kadar zart zurt iş varsa Cuma akşamına yığılır. Böylece Cumartesi günü kafalar rahat ortamlara akılabilecektir.

weirdvintage.tumblr

 
Gördüğünüz gibi Cuma kadar azimli, coşkulu, kararlı, tuttuğunu koparan başka bir gün daha yok koca haftada. Cumartesi de var elbet ama ruh aynı mı? Değil. O yüzden aynı başarıyı Cumartesi ve hatta Pazar'dan da bekliyoruz. Hadi çocuklar gösterin kendinizi!
 
Bu arada;
The Away Days dinliyorum ben bu aralar, indie hep sevmişimdir ama bu grubun bonusu grubun Türkiye'den çıkan yerli bir grup olması. Ben İngiliz grubu zannetmiştim. Şaşırdım ne yalan söyleyeyim. SXSW de çalmalar, Music Alliance Pact 'te performanslar falan iyiymiş valla.
 



Sevgiler
Gamze

Yorumlar

  1. merhabalar little fabien....çok başarılı bir çalışma olmuş....teşekkürler...mutlu hafta sonları dilerim...:)

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar